Annons
Niklas Ljungkvist och Jan Fransson. Foto: Pressbild

Företag förvärvar kompletterande verksamhet med 20 medarbetare: ”Blir en välkommen förstärkning”

NÄRINGSLIV Install köper Luleföretaget Argocron.

Annons

Installationsföretaget Install har haft en brant utvecklingskurva sedan starten 2016. De förvärvar nu aktierna i mark- och anläggningsföretaget Argocon, vars verksamhet anses komplettera deras på ett bra sätt. 20 medarbetare jobbar på Luleföretaget.

– Med förvärvet av Argocon kan vi direkt möta den stora efterfrågan av kompletta infrastrukturlösningar på en större marknad. Deras erfarna medarbetare kommer att bli en välkommen förstärkning av vårt team på Install Infra. Med vårt gemensamma erbjudande blir vi rätt positionerade för dagens och framtidens behov av att skapa hållbar infrastruktur i vårt geografiska område, berättar Jan Fransson, vd på Install.

Annons

Med Argocons anslutning kommer totalt närmare 180 medarbetare att jobba inom Install. Företagen har samarbetat i andra projekt och medarbetarna är bekanta med varandra sedan tidigare. I ett pressutskick beskrivs också en likartad bolagskultur.

I och med detta kommer Niklas Ljungkvist, tidigare ägaren av Argocon, att få nya roller i Install. Han går in som ny verksamhetschef och tillika delägare i Install Infra.

– Det känns inspirerande att få bli en del av Install för att tillsammans utveckla verksamheten vidare. Vi är ett relativt ungt bolag som är i en expansiv fas och för att klara av att ta nästa steg krävs en större organisation, säger han i pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons