Annons
Robert Larsson, vd på Valutec. Foto: Patrick Degerman

Valutec levererar till storsatsning i Finland: ”Ser det som en stor ära”

NÄRINGSLIV Valutec har fått en order på tre TC-kanaltorkar och två traverssystem till en rejäl sågverkssatsning i finska Uleåborg.

Annons

Det är sågverkskoncernen Junnikkala som investerar omkring 770 miljoner kronor i att bygga Finlands största och mest moderna sågverk. Skellefteföretaget Valutec har samarbetat med dem förut, genom sitt finska bolag, och får nu fortsatt förtroende.

Valutec levererar tre TC-kanaltorkar och två traverssystem till satsningen. Torkarna har tio torkzoner och kommer att hantera hela sågverkets produktion. Traverserna ska användas istället för traditionella gaffeltruckar, för att minimera miljöpåverkan.

Robert Larsson, vd på Valutec, är glad för det fortsatta samarbetet med Junnikkala.

– Vi ser det som en stor ära att de valde oss igen, säger han i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons