Annons
Foto: Arkivbild

Rubricering för våldsbrott ändrad efter förhör • Fem män anhållna – polisen vädjar nu om iakttagelser

NYHETER Polisen söker vittnen till torsdagskvällens allvarliga våldsbrott i Skellefteå, och berättar vad som framkommit hittills.

Annons

Polisen larmades klockan 19.16 på torsdagskvällen. Flera personer ska då ha setts lämna brottsplatsen vid Viktoriabrons södra ände, varifrån en skadad man fördes till sjukhus för vård. Senare kunde fem personer också gripas, misstänkta för delaktighet i vad som nu rubriceras som försök till mord, och brottsplatsen spärrades snabbt av.

Vid lunchtid på fredagen uppger polisen att en brottsplatsundersökning har gjorts och att avspärrningen hävts. De fem misstänkta personerna, som nu sitter anhållna, ska alla vara män i övre tonåren. De kommer att förhöras ytterligare under dagen.

Polisen vill nu komma i kontakt med vittnen till gårdagens händelse. Brottet skedde vid en tidpunkt då viktiga iakttagelser kan ha gjorts, och polisen vill komma i kontakt med alla som rörde sig i området vid 19.20-tiden, eller som vet mer om händelsen.

Du som har uppgifter att lämna uppmanas ringa 114 14. Polisen berättar att de ser på våldsbrottet som en isolerad händelse och de jobbar nu vidare med utredningen.

Uppdatering fredag 20.59:

De fem personerna som greps på torsdagskvällen är fortsatta anhållna efter dagens utredningsarbete, meddelar polisen. Rubriceringen är dock ändrad från mordförsök till grov misshandel. De misstänks på sannolika skäl.

Polisen skriver även att ytterligare en man greps på fredagen efter att ha varit anhållen i sin utevaro, men efter förhör med försvarare hävdes anhållandet.

– Utredningen fortsätter och åklagaren kommer ta ett beslut i häktningsfrågan under helgen, skriver polisens kommunikatör.

Jonas Nilsson
Magnus Lindkvist

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons