Annons
Illustration: Archus

Martinsons levererar stommen till projekt i Uppsala – tusentals kubik trä totalt: ”Kände att vi ville bidra”

NÄRINGSLIV Det blir Martinsons som ska leverera stommen till nya Kvarngärdesskolan i Uppsala, bestående av två skolbyggnader och en byggnad med idrottshall, kök, matsal och en fritidsklubb.

Annons

Den befintliga Kvarngärdesskolan i centrala Uppsala byggdes på 60-talet. Martinsons berättar i ett pressmeddelande att byggnaderna är slitna nu, och att de rivs för att ge plats åt nya. De nya skolbyggnaderna ska byggas i trä för att möta Uppsala kommuns miljöpolicy om minskad klimatpåverkan, och detta vill Bygdsiljumföretaget bidra till.

– Redan i förfrågningsunderlaget kände vi att det var ett projekt där vi ville bidra. Vi har byggt många skolor och andra offentliga lokaler och den erfarenheten tror vi är värdefull, förklarar Marie Kauma, Key account manager på Martinsons, i utskicket.

Annons

Martinsons levererar och monterar stommen till projektet. Totalt handlar det om 3 035 kubikmeter KL-trä och 824 kubikmeter limträ. Ambitionen är att kunna påbörja montage till vintern 2023 och byggnaderna ska vara inflyttningsklara hösten 2025.

Företaget har levererat stomsystem till flera projekt i Uppsala de senaste åren; som IFU Arena, nya Studenternas IP och Magasin X, Sveriges största träkontorsbyggnad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons