Annons
Foto: Arkivbild

Kontroller: Två förare bötfällda, en anmäld och lastbilsföretag får vite

NYHETER Polisen genomförde flera kontroller under tisdagen.

Annons

På tisdagsförmiddagen kontrollerade polisen en utländsk lastbil på en trafikplats vid Byske, i anslutning till E 4. Chauffören visade sig ha tagit sin veckovila i lastbilen, vilket inte är tillåtet. Enligt Åsa Mjörndal, kommunikatör vid polisen, leder detta nu till vite.

”Företaget får betala en sanktionsavgift på 17 000 kronor”, meddelar Åsa Mjörndal.

Annons

På eftermiddagen bötfälldes sedan två förare i Burträsk. Den ena körde för fort och den andra framförde ett fordon med körförbud. Polisen ville bötfälla en tredje bilist, denna gång på E 4 i Skellefteå, men hen vägrade godta böter och anmäldes istället.

Anmälan gäller onödig och störande körning, samt att föraren inte använt bilbälte.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons