Annons
Foto: Google

Äldre kvinna i Skellefteå träffad av förbipasserande bil – förd till vård

NYHETER På tisdagen larmades SOS om en påkörningsolycka.

Annons

Enligt intitala uppgifter ska en person ha blivit påkörd på Dirigentvägen i Skellefteå, i anslutning till avfarten till Orkestervägen. SOS larmades om olyckan klockan 12.48.

Uppdatering, 13.10:

Enligt uppgift till SOS ska olyckan involvera en gångare och en personbil. Det har inte funnits något behov av räddningstjänstens arbete på olycksplatsen, men ambulansen har varit där. En person ska också ha tagits omhand och förts till Skellefteå lasarett.

Uppdatering, 13.21:

Räddningstjänsten behövde aldrig rycka ut, bekräftar inre befäl Alf Backman. Enligt uppgift till honom ska gångaren ha blivit touchad av en förbipasserande personbil.

Uppdatering, 13.37:

Stefan Birko, medicinskt ansvarig vid ambulansen, förklarar att en äldre kvinna har blivit påkörd i låg hastighet. Bilen ska ha träffat henne i armbågen med backspegeln.

– Patienten snurrade ett varv och landade på marken. Hon har klarat sig ganska bra, men hade ont i vänster handled. Hon kom till akuten och mådde förhållandevis väl.

Handleden var svullen, säger han, och röntgen kommer att visa hur illa det är ställt.

Uppdatering, 14.53:

Även polisen har varit på plats. RLC-kommunikatör Maria Linné meddelar att förhör har hållits och att en anmälan om trafikolycka upprättas, utan misstanke om brott.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons