Annons
Viltolycksremsor finns att hämta gratis på polisstationer och bilprovningsstationer. Foto: Arkivbild

Tolv viltolyckor i länet – inom fyra timmar • Så vill polisen att du gör

NYHETER Den senaste tiden har det skett flera olyckor med vilt.

Annons

Vid 08.30-tiden på fredagsmorgonen inträffade en viltolycka i Stackgrönnan. En bilist krockade med ett rådjur, men enligt polisen har ingen person kommit till skada. Viltet hamnade i diket och tros ha dött. En eftersöksjägare kommer att ta hand om djuret.

I Västerbotten skedde även flera viltolyckor under gårdagen. Enligt polisen anmäldes tolv olyckor inom loppet av fyra timmar. Ändå har det inte inkommit några uppgifter om personskador, i något av fallen. Två av kollisionerna skedde i Skellefteå kommun.

Annons

Om du råkar ut för en viltolycka behöver händelsen anmälas. En varningstriangel ska ställas ut och olycksplatsen markeras, för att underlätta för eftersöksjägaren. Om du inte har en viltolycksremsa i bilen går det att använda någonting annat som syns väl.

Polisen har mer utförlig information om hur förare ska agera efter en viltolycka här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons