Annons
Rikard Palmgren och Patrik Sandhu Wilén. Arkivbild: Magnus Lindkvist

Tidigare ägaren tillbaka vid rodret när butiker går skilda vägar – blir konkurrenter: ”Kommer att satsa”

NÄRINGSLIV Den tidigare ägaren av både Möbelmästarna i Byske och Sängmästarna i Ersmark har nu överräckt den ena butiken till nygamla händer. Butikerna tänker nu utvecklas individuellt, bland annat genom att utöka sina sortiment: "Konkurrens gör oss bättre"

Annons

För omkring fyra år sedan blev Patrik Sandhu Wilén ny vd för möbelbutiken i Byske, genom entreprenörsskolan No Plan B. Det har rullat på bra sedan dess. 2019 gjordes en nystart i Ersmark och denna satsning har också blivit framgångsrik, berättar han.

– Mellan de åren märkte jag att det är jätteroligt att sälja god sömn. Det är svinkul!

Från och med nu ska han fokusera på den verksamheten helt och hållet, då tidigare ägaren Rikard Palmgren tagit tillbaka Byskebutiken. Han har fortsatt jobba kvar här, men är nu tillbaka vid rodret tillsammans med långtida kollegan Stefan Wahlberg.

De utökar nu även sortimentet i Byske och blir en konkurrent till butiken i Ersmark.

Annons

– Nu ska vi duka upp ett ganska ordentligt sängsortiment här också. Vi är fortfarande kvar i Möbelmästarna-kedjan och ska jobba med hela det sortimentet, plus en hel del handplockade godbitar som jag och Stefan jobbat med väldigt länge, berättar Rikard.

Butiken tänker även satsa mer på matgrupper, och ett nytt inredningssortiment som Madeleine Marklund kommer att jobba med. Tidigare så drev hon Fem Rum i Kåge.

Satsar också i Ersmark

Även i Ersmark tas förnyade krafttag. Det är enklare nu, förklarar Patrik, eftersom de helhjärtat kan fokusera på en butik. Han och Lavlin Sandhu Wilén ska lansera deras egenutvecklade säng Videung och paret går i fler tankar om att utveckla sitt koncept.

Annons

– Jag är sjukt taggad. Om man fokuserar på en grej så kan man bli jäkligt bra på det. Det går inte att vara bäst på allt, men jag har målet att bli bäst på sömn. Jag är himla intresserad av just sömn och läser det senaste som forskarna säger, berättar Patrik.

Han tycker inte att det känns konstigt att bli konkurrent med Byskegänget, tvärtom.

– Konkurrens gör oss bara bättre. Vi har också en jättebra relation så det är verkligen inget negativt. Det händer även så mycket i Skellefteå nu att jag tror vi båda behövs.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons