Annons
Foto: Arkivbild

Person bedragen på större summa pengar – polisen går ut och varnar

NYHETER En man ska ha bedragits på en större summa pengar. Polisen i region Nord varnar nu för bedragarnas tillvägagångssätt.

Annons

Enligt uppgift till polisen ska en man ha blivit bedragen på en större summa pengar, efter att två personer besökt honom i hemmet. De utgav sig komma från ett företag som gör marknadsundersökningar, och lovade ersättning som tack för deltagandet.

För att få pengarna ombads mannen scanna en QR-kod på besökarnas telefon och knappa in sin BankID-kod. Nästa dag upptäckte han att pengar saknades från hans bankkonto. Polisen vill nu uppmärksamma allmänheten på detta tillvägagångssätt.

Annons

Det är viktigt att vara försiktig i hanteringen av sina personliga uppgifter, påminner de. Det handlar exempelvis om signeringskoder, bankdosor och BankID. På polisens hemsida finns mer information om hur du skyddar dig mot olika sorts bedrägerier.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons