Annons
Henrik Morin, vd för XL-Bygg Stenvalls, Andreas Eriksson, nuvarande ägare av Burträsk Järn & Färg och Anna Flinck, operativ styrelseordförande vid Stenvalls Trä. Foto: Pressbild

Kedja förvärvar lokalt förankrade butiken – nuvarande ägaren kvar som platschef: ”Glada och stolta”

NÄRINGSLIV XL-BYGG Stenvalls förvärvar Burträsk Järn & Färg.

Annons

Den familjeägda bygghandeln XL-BYGG Stenvalls har nio anläggningar sedan tidigare – i Skellefteå, Umeå, Luleå, Kalix, Pajala, Boden och Kiruna. På onsdagen står det klart att Burträsk Järn & Färg blir den tionde, tillkännager företagen i ett pressmeddelande.

Andreas Eriksson, nuvarande ägare av Burträsk Järn och Färg, är nöjd med affären.

– Vi är ett lokalt förankrat familjeföretag och har funnits i Burträsk under lång tid. XL-BYGG Stenvalls är kända för sin långsiktighet och offensiva satsning, därför känns det tryggt att veta att vi lämnar över till ett företag som värnar andan från norra Sverige.

Annons

Andreas fortsätter som platschef i Burträsk. Han är övertygad om att butiken kommer att fortsätta drivas med samma engagemang som tidigare, även under sitt nya flagg.

Även XL-BYGG Stenvalls vd Henrik Morin är glad. För honom innebär förvärvet ännu ett steg i kedjans satsning på den norrländska marknaden, skriver de i pressutskicket.

– Vi är mycket glada och stolta att ha fått möjligheten att förvärva ett lokalt engagerat företag i Västerbotten och vi kommer fortsätta vår satsning i dess anda, säger Henrik.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons