Annons
Foto: Arkivbild

Helgens händelser: Våld i centrum, skadegörelse och flera viltolyckor

NYHETER I helgen inträffade bland annat flera olyckor med olika djur – och två personer omhändertogs efter ett tumult på en krog.

Annons

En halvtimme efter midnatt, natten mot lördag, larmades polisen om en händelse på Morö Backe. Enligt uppgift ska en person ha slagit sönder två fönster till en lägenhet.

En patrull åkte till platsen och undersökte skadegörelsen. En anmälan har upprättats.

Vid två-tiden ryckte polisen sedan ut till en krog i centrum, där två personer misstänks ha gett sig på en tredje. Angriparna anhölls enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer, och fördes till polisstationen. Båda är misstänkta för misshandel.

Annons

På lördagsförmiddagen inträffade sedan två viltolyckor med olika rådjur. Den ena på E 4 vid Frostkåge och den andra på väg 726 i Västomviken. Minst ett av rådjuren dog, så eftersöksjägare tillkallades för att ta hand om djuret. Ingen person ska ha skadats.

Senare på söndagen, vid tio-tiden på kvällen, inträffade även en renpåkörning på E 4 vid Bureå. Trafikverket har tidigare varnat för renar i detta område. Ingen person ska ha kommit till skada, men renen dog. Polisen har informerat den berörda samebyn.

På söndagen anmäldes även en misstänkt våldtäkt i Skellefteå. Mer om det finns här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons