Annons
Arkivbild: Jonas Nilsson

Gruppbehandlingar återupptas vid Centrum mot våld i Skellefteå • Ger personer hjälp ändra sitt beteende

NYHETER Centrum mot våld i Skellefteå återupptar möjligheten till gruppbehandling, från och med januari 2022: "Det känns bra"

Annons

Under pandemin har Centrum mot våld fortsatt erbjuda individuell behandling, men nu ska alltså även gruppbehandlingen återupptas. Behandlingen vänder sig till dem som lever eller har levt i en relation, där deras beteende kan ha skrämt, kränkt, sårat eller skadat en närstående, fysiskt eller psykiskt. Här får de hjälp med sitt beteende.

– Det känns bra att vi nu kan starta upp med gruppbehandlingar igen, då vi vet att många kan få hjälp ändra sitt beteende genom att dela med sig och ta del av andras erfarenheter, säger Roger Marklund, socionom vid Centrum mot våld, i ett utkskick.

Annons

Gruppbehandlingen utgår ifrån en modell som heter ”Alternativ till våld” och består av 24 träffar samt två uppföljningsträffar. För att den ska erbjudas vill Centrum mot våld först ha träffat och gjort en bedömning av personen som har ansökt om hjälp.

Centrum mot våld i Skellefteå

Centrum mot våld (CMV) erbjuder stöd till personer som lever/har levt i förhållanden där det förekommer våld. Till CMV kan man komma om man blivit utsatt av sin partner eller utsätter sin partner för kränkande, respektlöst och våldsamt bemötande. Kontaktuppgifter hittar du här.

Källa: Skellefteå kommun

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons