Annons
Foto: Amanda Moritz

Snickaren som byggde den stora uteplatsen: ”Viktigt att välja rätt betong”

BOSTAD Stefan Brännström på Norrbygg var den som ansvarade för gjutningen hemma hos Amanda och Victor. “Att gjuta har blivit mer populärt”, säger han.

Annons

Stefan Brännström, delägare i Norrbygg, har sett en ökad efterfrågan av gjutna uteplatser, både före och efter han gjorde arbetet i Kornhällan åt Amanda och Victor.

– Ja, det verkar vara en trend. Det känns väldigt modernt och nästa sommar är jag övertygad om att det kommer att ploppa upp ännu fler, säger Stefan.

Om det beror på ökade trävarupriset tror han inte.

– Nej, inte främst. Det är nog mer att folk tycker att det är snyggt och underhållsfritt.

Annons

Han har gjutit många grunder och uteplatser tidigare, men sommarens projekt var något utöver det vanliga. Att en arkitekt var inblandad tycker Stefan var kul.

– Jag hade kanske inte gjort exakt så här om jag fått bestämma själv, då jag är mer praktiskt lagd. Men ibland är det värt att gå ett steg till, som i det här fallet, för att få ett så häftigt resultat, säger Stefan.

”Lätt att hålla sig för skratt”

Till den som ska gjuta en uteplats har Stefan främst två tips; välj rätt betong och tänk på lutningarna.

– Om man väljer fel är det lätt att hålla sig för skratt när den spricker, så fråga vilken du ska använda hos leverantören. De är duktiga på sånt här, säger han.

– Lutningarna är viktiga eftersom vattnet inte har någonstans att ta vägen, som på ett trall.

Annons

Utöver det är så klart grundarbetet viktigt, som vid alla byggen.

– Se till att gräva ut och isolera ordentligt. Tanken är ju att det ska hålla väldigt lång tid, och då gäller det att göra allt rätt, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons