Annons
Cirkus Cirkörs första föreställning i Skellefteå anordnas i februari 2022. Foto: Pressbild

Sara kulturhus ingår samarbete – stor nycirkusaktör till Skellefteå: ”En av världens ledande aktörer”

NÖJE Cirkus Cirkör, en ledande aktör inom nycirkus, ingår nu ett samarbete med Sara kulturhus. "Det är stort för oss och hela norra Sverige", säger Sofia Andersson Lundberg i ett pressmeddelande.

Annons

Samarbetet med Sara kulturhus blir långsiktigt. Den första föreställningen som gästar kulturhuset heter Knitting Peace och kommer till stora scenen den 10 och 11 februari.

– Det är fantastiskt att äntligen få sätta igång detta samarbete eftersom planeringen var i full gång redan innan pandemin. När vi dessutom inleder med att spela Knitting Peace kommer vi inte bara med en föreställning utan hela den samhällsförändrande rörelse som Cirkus Cirkör är och vill vara, berättar Tilde Björfors, konstnärlig ledare.

– Knitting Peace har skapat avtryck överallt där den spelats – allt från internationella stickupprop för fred till vår egen löpande pedagogiska verksamhet i landets skolor.

Annons

Mångfacetterad verksamhet

De grundades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer föreställningar på turné i Sverige och världen, likaså kurser och pedagogiska program för unga, vuxna och äldre med eller utan funktionshinder. De erbjuder även gymnasieprogram i nycirkus och event för företag och organisationer.

Samarbetet välkomnas av Sofia Andersson Lundberg, programchef på kulturhuset.

– Cirkus Cirkör är en av världens ledande aktörer inom nycirkus och det är såklart jättekul att de vill ingå i ett samarbete med Sara kulturhus, berättar hon i utskicket.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons