Annons
Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid Region Västerbotten. Foto: Pixabay / Jan Alfredsson

Pausen av Modernas vaccin – klart vad andra dos-rekommendationen blir: ”Är glad att vi kan ge besked”

NYHETER För ett tag sedan pausades Modernas vaccin Spikevax för personer som är födda 1991 eller senare. Nu är det klart vilket vaccin som ska ges som en andra dos till de som fått en första av Modernas vaccin, skriver Region Västerbotten i ett pressutskick.

Annons

Nu är det klart att personer som är födda 1991 eller senare, och som fått en dos av Modernas vaccin, rekommenderas Pfizer/Biontechs vaccin Comirnaty som dos två.

Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten gäller även efter den 1 december.

– Jag är glad att vi äntligen kan ge ett besked till de som har väntat på en andra dos vaccin, berättar Ronny Lestander, vaccinationssamordnare i Region Västerbotten.

I länet ska berörda ha fått sina tider avbokade under vecka 40, 41 och 42. Regionen arbetar nu med att försöka nå de som har fått sina tider avbokade, men det är inte säkert att alla kan kontaktas de närmaste dagarna. Den som inte har hört någonting inom en vecka måste själv boka tid för dos två eller besöka en drop in-mottagning.

Annons

Personerna som inte har fått sin tid avbokad kan bara dyka upp på sin bokade tid.

– Jag förstår om pausen har krånglat till det för vissa, vilket jag bara kan beklaga. Det är jätteviktigt att så många som möjligt blir fullvaccinerade och får ett fullgott skydd så jag hoppas verkligen att alla prioriterar en andra dos, förklarar Ronny Lestander.

Regionen påpekar att det ska ha gått minst fyra veckor mellan dos ett och dos två.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons