Annons
Arkivbild: Lars Erik Ståhl

Snövarning uppdaterad: Mest regn vid kusten – mer snö på andra håll

NYHETER Ett nytt snöfall drar in under tisdagseftermiddagen.

Annons

Efter helgens första snö är det dags igen. SMHI har utfärdat en ny klass 1-varning som gäller hela Västerbotten, förutom södra kuststräckan. I resten av kustområdet väntas 5-10 centimeter snö, med start sent i eftermiddag och slut på onsdagseftermiddagen.

I kustlandet kommer det som mest snö i de inre delarna. Här väntas det uppemot 15 centimeter snö. Snöfallet förväntas övergå i regn söderifrån, från natten mot onsdag.

Annons

I Västerbottens inland ska snöfallet komma igång tidigare på tisdagseftermiddagen, och pågå till onsdag kväll. Här väntas 10 centimeter snö, lokalt 15 centimeter. Också detta ska övergå i regn från natten mot onsdag, men dröja kvar i nordvästra delen.

I inlandet kan dessutom ett nytt snöfall dra in senare under torsdagen, enligt SMHI.

Uppdatering, onsdag 08.23:

Närmast kusten har snön huvudsakligen kommit som regn. SMHI, som uppdaterat sin snövarning, berättar att det lär fortsätta så. I den inre, norra delen av kustlandet har det förväntade snöfallet dock stegrats till 5-15 centimeter, lokalt 25 centimeter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons