Annons
Baserat på pressmeddelande
Skellefteå lasarett. Pressbild: Region Västerbotten

Kirurgavdelning tvingas stänga – mögeltillväxt upptäckt: ”Arbetar med en utrymningsplan”

NYHETER Avdelningen kommer att utrymmas sedan en vattenskada, som har lett till mögelväxt, upptäckts efter att personal fått symtom. Planerade operationer kan påverkas, skriver Region Västerbotten.

Annons

Vidare undersökningar av vattenskadan som upptäcktes för en vecka sedan visar att problemet är utbrett. Trots åtgärder har en stor del av medarbetarna fått symtom som ont i halsen, utslag och huvudvärk.

En begäran om skyddsstopp har lämnats in och verksamheten har beslutat att lokalerna ska utrymmas, skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi arbetar med en utrymningsplan och hoppas kunna flytta verksamheten under morgondagen. Medarbetarna ska givetvis inte arbeta i dessa lokaler, det är väldigt viktigt med en säker arbetsmiljö. Men det är en utmaning att hitta ersättningslokaler på lasarettet, säger Emil Bjurman, biträdande verksamhetschef Kirurgcentrum Skellefteå.

Färre vårdplatser

Produktionen, åtminstone delar av den planerade vården, kommer att påverkas under saneringen på kirurgavdelning 2.

– Vi behöver dra ned på både verksamhet och vårdplatser. Patientsäkerheten går först och vi kommer att upprätthålla den akuta vården, säger Emil Bjurman.

Patienter som påverkas kommer att kontaktas av vården, skriver Region Västerbotten.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons