Annons
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren. Foto: Oscar Malmlund

Mikaela och Robert säkrade silver och guld – i teamets bästa säsong någonsin: ”Är stolt och jätteglad”

SPORT Skelleftebon Robert Dahlgren och teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky har slutat som etta och historisk tvåa i STCC, där Mikaela blivit den första kvinnan att vinna en mästerskapsmedalj.

Annons

Robert Dahlgren var redan krönt mästare inför STCC-finalhelgen på Ring Knutstorp i Skåne. Mikaela Åhlin-Kottulinsky segrade i första racet, före teamkollegan, och kom två efter Robert i det andra. De säkrade därmed varsin seger för PWR Racing-teamet.

De slutade på femte och nionde plats i tredje och sista racet, men succén var i hamn. Mikaela intog silver-pallplatsen och blev första kvinnan att ta en mästerskapsmedalj i STCC. Bredvid Roberts guld innebär det att de även tar segern i teammästerskapet.

– Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år, berättar Mikaela.

Annons

– Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har vart topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärlig. Jag är bara så stolt och jätteglad, fortsätter silvermedaljören i ett pressmeddelande.

Sammantaget går årets säsong till historien som PWR Racings bästa någonsin; med förartiteln, teamtiteln, 13 segrar och 26 pallplatser. Robert uttrycker sin stora glädje.

– Vi har haft en helt otrolig helg, det verkligen vart en teamhelg. Vi har jobbat för att hjälpa Mikaela till en andraplats och det känns jätteroligt. Det känns som vi haft bra fart hela helgen så jag är jättenöjd – vilken avslutning på en helt fantastisk säsong.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons