Annons
Fricky. Pressbild: Gustav Cavallin.

Ny artist klar för Skellefteå – intar scenen i Sara kulturhus i februari

MUSIK Med hits som "Hon få mig" och "Aqua Aura" har artisten, producenten och låtskrivaren Fricky blivit en inflytelserik röst för sin generation – och efter årsskiftet kommer han till kulturhuset.

Annons

På bred västerbottniska sjunger Erik Friman, eller Fricky, om kärlek, sex, vänskap och maskulinitet på ett sätt som är inte alltid hörs i genren. Första singeln ”Kär” kom 2016 och följdes upp av ”Hon Få Mig”. 2018 kom EP:n ”Aqua Aura” och stora genombrottet.

Istället för att följa upp framgångarna valde han att fokusera på att hitta balans och landa på en hållbar plats som tillät kreativ frihet. Resultatet blev albumet ”Fricktion” som släpptes i år, och kallas ”en perfekt popskiva i hiphopens laboratorium” i DN.

Annons

– Jag älskar att göra musik och vill bara göra det, jag vill hitta ett bra förhållningssätt och det har varit en uppförsbacke. Jag har gått emot det som förväntas. Därför kallar jag skivan ”Fricktion”, för att det är ett motstånd till rörelsen, förklarar Fricky för TT.

Och den 4 februari kommer den Umefödde artisten att inta scenen i Sara kulturhus.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons