Annons
Läsarbild från olyckssekvensen vid Boviken. Foto: Mattias Eklund

Olyckor på E 4 norr om Skellefteå – person vårdas för allvarliga skador

NYHETER Nu på morgonen har flera olyckor skett utanför stan.

Annons

Strax före klockan sju på onsdagsmorgonen inträffade först en singelolycka på E 4 i höjd med Frostkåge. Enligt SOS Alarm har en person förts till lasarettet för kontroll.

Sedan en halvtimme tillbaka är flera fordon också inblandade i en olycka på E 4 vid Boviken. Även härifrån har en person förts till Skellefteå lasarett. Räddningstjänsten jobbar på olycksplatsen och framkomligheten är begränsad i båda färdriktningarna.

Uppdatering, 08.27:

Enligt Trafikverket har trafiksituationen utanför Boviken förbättrats. Bärgningsarbete pågår i norrgående körfält på E 4, men myndigheten meddelar att påverkan är liten.

Uppdatering, 08.44:

Vid halv nio-tiden var polisen fortfarande kvar på olycksplatsen. På polisens hemsida förklarar Maria Linné, kommunikatör vid regionledningscentralen, att en trafikolycka först inträffade i södergående körfält utanför Boviken, sedan en annan i norrgående.

Trafikverket har satt en preliminär sluttid för bärgningsarbetet på platsen till 09.00.

Uppdatering, 09.06:

Nu flaggar myndigheten inte längre för någon störning, så situationen ska vara löst.

Uppdatering, 16.08:

Personen som fördes från olycksplatsen vid Boviken har skadats allvarligt. Enligt en rapport från Ida Lindström, sjukvårdsledare, hade personen buk- och ryggsmärtor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons