Annons
Skellefteå buss vd Marie Andersson. Foto: Daniel Eriksson / Pressbild

Bussar öppnar framdörrarna igen – gäller fortfarande att visa hänsyn

NYHETER Skellefteå buss tar ett steg närmare normalläge. Med start på måndag tillåts besökare återigen använda framdörrarna.

Annons

Efter minskningen i antal resenärer som pandemin inneburit ser Skellefteå buss fram emot att kunna välkomna fler igen, förklarar vd Marie Andersson i ett pressutskick. I ett växande Skellefteå får det kollektiva resandet en allt viktigare roll, resonerar hon.

De har tidigare beslutat att hålla bussarnas framdörrar stängda för att minska risken för smittspridning. Nu, efter att samhällsrestriktionerna tagits bort, kommer bolaget att öppna dem igen. Det ska dock finnas ett fortsatt fokus på trygghet och säkerhet.

Annons

– Visserligen är restriktionerna borttagna, men det gäller fortfarande att visa hänsyn för varandra. Dessutom jobbar vi på Skellefteå buss vidare för att minimera riskerna även för eventuell smittspridning av vanliga virus och bakterier som inte är kopplade till pandemin, bland annat genom utveckling av arbetet med att rengöra bussarna.

Tänker fortsätta utvecklas

Skellefteås kraftiga tillväxt bedöms ställa höga krav på infrastrukturen framöver, om tusentals nya Skelleftebor flyttar hit för att bo och arbeta. Trafiksituationen är en av utmaningarna som behöver lösas och där anses kollektivtrafiken bli en viktig faktor.

Annons

– Trafiksituationen i Skellefteå börjar redan bli mer ansträngd och då är vi ändå bara i början av Skellefteås tillväxt. Det kommer inte att fungera om alla ska köra bil varje dag till sitt jobb, vilket gör att bland annat Skellefteå buss måste fortsätta utvecklas för att vara ett relevant och fungerande alternativ för såväl befintliga som nya Skellefteåbor. En beteendeförändring där fler väljer att resa kollektivt är nödvändig både för att lösa trafiksituationen och för de effekter som det skulle få för klimatet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons