Annons
I söndags ställdes Erik Lövgren mot sju andra finalister i Stockholm. Foto: Elias Gammelgård

1 400 tävlande – och Skelleftebon är bäst i League of Legends • Ska representera Sverige i världsfinal

SPORT I helgen avgjordes landsfinalen i världens största League of Legends-amatörturnering, där Skelleftebon Erik Lövgren kom ut som segrare. Han kommer nu representera Sverige i världsfinalen.

Annons

Sedan spelsläppet 2009 har League of Legends blivit en av världens största e-sport-plattformar, med en enorm spelarbas och regelbundna internationella turneringar. Kort sammanfattat går spelrundorna ut på att döda monster, utveckla sin spelfigur och förstöra motståndarlagets bas. Lagen består då av fem spelare på ömse sida.

25-årige Erik Lövgren, eller ”ZiViZ” i tävlingssammanhang, är uppvuxen på Gotland och har tidigare bott i Umeå, men är numera Skelleftebo. Han har varit med länge.

– Nu spelar jag inte lika mycket som förr, jag spelade professionellt förut, men det är fortfarande roligt. De säger ibland att jag är en av få superveteraner som finns kvar.

Erik Lövgren har vunnit 10 000 kronor och en plats i världsfinalen. Foto: Elias Gammelgård

Hur skiljer sig denna turnering mot det professionella tävlandet?

– Specifikt i denna är att man spelar en mot en, istället för fem mot fem, säger Erik.

Turneringen heter Red Bull Solo Q, efter arrangören, och är världens största League of Legends-amatörturnering. I Sverige har cirka 1 400 spelare ställts mot varandra i åtta kvalomgångar, där åtta finalister gått vidare till avgörande helgen i Stockholm.

Annons

På söndagen kom Skelleftebon ut som segrare, 10 000 kronor rikare, och med given plats i världsfinalen – för tredje gången. 2018 tog Erik också hem segern för Sverige.

Snart ges han chansen på nytt. Finalen kommer att anordnas i Tyskland i december.

– Det känns jättekul. Det är alltid samma rush och alltid lika roligt. Jag har även hållit på med fotboll, pingis och sådant sedan jag var liten, och det har alltid varit en dröm att ta på sig en landslagströja och representera sitt land, oavsett vilken sport det är.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons