Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Arkivbild

Sara kulturhus vd hoppar av: ”Bra läge för någon annan att ta över” • Även ny styrelseordförande utses

NYHETER Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, ska avsluta sin anställning till våren 2022. Samtidigt sker ett byte av styrelseordförande i kulturhusbolaget då Evelina Fahlesson följer sin plan att lämna efter öppningen, skriver de i ett pressutskick.

Annons

– Det är ett bra läge för någon annan att ta över då verksamheten nu kommer in i ett nytt skede, inleder kulturhusets vd Maria Ekberg Brännström i pressmeddelandet.

Hon tänker stanna kvar till dess att en ersättare är på plats, och fullfölja sitt uppdrag om att bygga en hållbar organisation för framtiden tillsammans med medarbetarna.

– Nu fortsätter arbetet med att stärka Sara kulturhus, säger Maria.

Hon började under hösten 2019. Sedan dess har Maria varit med i att slutföra bygget, skapat en organisation och öppnat Sara kulturhus. Samtidigt som pandemin pågått.

– Detta är ett helt unikt hus som har hela världens blickar på sig. Jag är överväldigad av all den uppmärksamhet Sara kulturhus fått, såväl nationellt som internationellt. Det känns fantastiskt att ha fått möjligheten att bidra till detta, särskilt med vetskapen om att Sara kulturhus kommer att få en central roll i Skellefteås fortsatta utveckling.

Annons

– Vi är många som kan känna stolthet. Vi är också många som har slitit hårt för att möjliggöra en öppning under de extraordinära omständigheterna, fortsätter Maria.

”Det är naturligtvis tråkigt”

Organisationen inom kulturhusbolaget ses nu över och stärks på initiativ av Maria Ekberg Brännström. Under det kommande halvåret är det tänkt att en långsiktig organisation ska arbetas fram tillsammans med medarbetarna i kulturhusbolaget.

– En viktig del i detta är samarbetet med de verksamheter som är på plats. Att hitta nya arbetssätt och arbetsformer tillsammans. Ett spännande arbete, säger Maria.

Annons

Kulturhusbolagets ordförande berättar att hon förstår vd:ns beslut.

– Det är naturligtvis tråkigt att Maria vill sluta, men samtidigt förståeligt. Det har varit en intensiv period och en utmaning att få ihop allt, resonerar Evelina Fahlesson.

– Alla hennes styrkor och hennes visionära perspektiv har resulterat i ett hus som nu uppmärksammas över hela världen. Hennes stora engagemang och känsla för husets uttryck och gestaltning har varit ovärderlig, fortsätter Evelina i pressmeddelandet.

Annons

Även styrelseordföranden avgår

Samtidigt väljer Evelina Fahlesson att kliva av som styrelseordförande, enligt planen.

– När jag tillträdde som kommunalråd var tanken att jag skulle vara kvar som ordförande i kulturhusbolaget fram till öppningen av Sara. Nu har Sara kulturhus öppnat och tiden är inne. Jag är glad över att ha fått vara ordförande i bolaget under denna period och den nya ordföranden får vara med i rekryteringen av ny vd.

Rekryteringen av ny vd till Sara kulturhus ska påbörjas i höst. Den nya ordföranden i kulturhusbolaget ska utses av kommunfullmäktige under månaderna som kommer.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Sara kulturhus
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons