Annons
Annons
  • Anna kom in som delägare och ansvarig för driften på hotellet den 1 juli.
  • Vid bildtillfället återstår ännu lite detaljer, som att lägga ut dukar och porslin.
  • Vid bildtillfället återstår ännu lite detaljer, som att lägga ut dukar och porslin.
  • Vid bildtillfället återstår ännu lite detaljer, som att lägga ut dukar och porslin.
  • Vid bildtillfället återstår ännu lite detaljer, som att lägga ut dukar och porslin.
  • Vid bildtillfället återstår ännu lite detaljer, som att lägga ut dukar och porslin.
  • De har även fräschat upp hotelldelen, men fokus har legat på restaurangen.
  • De har även fräschat upp hotelldelen, men fokus har legat på restaurangen.
  • De har även fräschat upp hotelldelen, men fokus har legat på restaurangen.
  • De har även fräschat upp hotelldelen, men fokus har legat på restaurangen.

BILDSPEL: Anna är peppad – snart öppnar omvandlade restaurangen: ”En mysig och avslappnad känsla”

NÄRINGSLIV Sedan övertagandet har hotellchefen Anna Kaiding och de andra jobbat hårt med att sätta sin prägel på Hotel Victoria, inte minst restaurangen med utsikt över torget i Skellefteå. Nu är öppningen inte långt bort. "Jag vill det här så mycket", säger Anna.

Annons MOBILE TOP

19-åriga Anna Kaiding upplever en viss kontrast mellan sitt nya jobb och den lediga stunden med sina jämnåriga kompisar. Det är som att ha två olika liv, förklarar hon.

– Här så är jag ”Anna, hotelldirektör och restaurangchef”, och hemma så är jag bara ”Anna”. Man får bli lite vuxen när man kliver in i arbetsrollen, säger hon skämtsamt.

Hon kom in som delägare och ansvarig för driften på Hotel Victoria den 1 juli. Innan dess jobbade Anna på Coop i Ursviken, där hon bor. Hon läste ekonomi på gymnasiet drev samtidigt UF-företag, vilket lät henne bekanta sig något med näringslivet i stan.

– Alla ungdomar borde testa att driva UF-företag, det är så otroligt lärorikt. Jag lärde mig tro på mig själv och det jag kan göra. Att det verkligen går att lyckas, säger Anna.

Annons

Squash är en stor passion. Anna har tävlat på elitnivå, nationellt och internationellt, och tränar även andra. Hon är engagerad i Svenska Squashförbundet och vill utveckla sporten i Sverige, men är beredd på att det kommer finnas mindre tid för sådant nu.

– Jag fick den här chansen och nu är Hotel Victoria mitt liv. Jag vill det här så mycket!

Omvandlar restaurangen

De andra nya delägarna är hennes pappa, Hotel B&B Gränden-ägaren Jan Kaiding, och Gunnar Kågström. Mellan dem finns en gedigen erfarenhet och en trygghet för Anna att luta sig emot, tills hon blivit varm i kläderna. Hon är tacksam för det stödet.

– Jag kommer att ha dem som mentorer i det här, de hjälper mig med allt nu. Sedan kommer jag att driva allt på egen hand när jag står stadigt på fötterna, berättar hon.

Anna tror på utvecklingen i Skellefteå. ”Vi gör det tillsammans”, säger hon.

Sedan övertagandet har de tillsammans hjälpts åt med att omvandla restaurangen. Ingmar Inredning har också spelat en central roll i att införliva känslan som Anna vill ha. Det ska vara varma toner, förklarar hon. Rustikt men fräscht. Och hemtrevligt.

– Om man ska göra någonting så ska man göra någonting unikt, och våga tro på det man gör. Jag vill ha en mysig och avslappnad känsla. Man ska känna sig välkommen.

De har bland annat tapetserat, bytt porslin och implementerat fler växter. Samtidigt görs flera uppgraderingar i köket. Anna berättar att menyn får en norrländsk touch.

– Det finns inte så mycket av det i Skellefteå. Jag vill också ha en miljömedvetenhet i det hela och köpa lokalt, så långt det går. Det är svårt att hitta tomater i december.

Annons

Utvecklar hotellrummen

Även i de 18 hotellrummen har hon hunnit lämna sitt avtryck, men hittills har fokus huvudsakligen legat på restaurangen. De har bytt ut alla sängar och tapetserat om.

– Jag har fler idéer här, men vi tar en sak i taget. Jag vill också behålla den klassiska känslan som rummen har. Många trender kommer ju tillbaka från förr, säger Anna.

Med inspiration från Hotel B&B Gränden har nu även ett separat, mindre kök byggts för gästerna att använda. I anslutning till det utrymmet kan gästerna också tvätta.

– Vi har sett att det här har blivit väldigt uppskattat av långtidsgäster, förklarar Anna.

Annons

Ser fram emot att öppna

Hon tänker öppna den omvandlade restaurangen i slutet av september. Det finns en osäkerhet kring leveranser kopplat till pandemin, därför sätts inget specifikt datum.

Anna längtar och är minst sagt förhoppningsfull. Hon vill också visa vad hon går för.

– Och jag vill göra det här i fantastiska Skellefteå. Det finns så mycket möjligheter här nu, det tror jag att många känner. Det är många företagare som tror på Skellefteå och den här utvecklingen. Det är så roligt att se, för vi gör det tillsammans, avslutar hon.

Annons
Annons
Annons
Annons