Annons

Midsommarhelgen sammanfattad: Bråk, störande fordon och dubbla fyrhjulingsolyckor – flera till vård

NYHETER Under midsommarhelgen inträffade flera olyckor och misstänkta brott. Efter en olycka fick den skadade flygas därifrån.

Annons

Klockan 00.37, natten till fredag: Polisen larmades om ett bråk utanför en adress i Skellefteå. En man ska ha blivit slagen av en annan man, som sedan lämnat platsen.

En patrull åkte till adressen, höll förhör och upprättade en anmälan om misshandel.

Klockan 01.34, natten till fredag Enligt uppgift ska en man i Norsjö ha kört berusad – och kört in i andra. Det finns dock inga uppgifter om att någon behövt sjukhusvård.

Polisen tog med sig föraren för provtagning och förhör. En anmälan har upprättats.

Klockan 11.17 på fredag: En olycka med en fyrhjuling inträffade norr om Skellefteå. Enligt de initiala larmuppgifterna till SOS ska olyckan ha skett vid Ersmarksbodarna.

Foto: Arkivbild

En man fördes med ambulans till Skellefteå lasarett. I en patientskaderapport skriver akutmottagningen att han skadats lindrigt. Mannen kunde skrivas ut samma afton.

Klockan 02.07, natten till lördag: Två kvinnor ska ha varit inblandade i ett bråk i Skellefteå. Polisen åkte dit, höll förhör och upprättade en anmälan om misshandel.

Klockan 02.46, natten till lördag: Polisen larmades om ytterligare en misshandel i Skellefteå. Den här gången ska två män ha rykt ihop. Bråket utspelade sig utomhus.

Polisen åkte till platsen och pratade med personerna där. En person omhändertogs enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer, och fördes därifrån.

Foto: Arkivbild

Klockan 14.38 på lördag: En ny fyrhjulingsolycka inträffade, denna gång i Bygdsiljum. Räddningstjänsten, polisen och ambulansen ryckte ut till olycksplatsen, där en skadad man togs omhand och flögs till Umeå. Det är oklart exakt hur allvarliga skadorna är.

Klockan 22.00-05.00, natten mot söndag: Under natten fick polisen återkommande samtal om störande fordon, som ska ha kört runt och spelat hög musik i Skellefteå.

Enligt polisen försökte flera patruller stävja detta genom att föra dialog med förarna.

Klockan 13.17 på söndagen: En bil körde av vägen och voltade i Frambyn, söder om Ostvik, och lade sig på taket. Enligt uppgift till SOS ska två personer ha suttit i bilen.

Polisen skriver att en person fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Uppdatering, 13.26:

Polisen utreder även en misstänkt våldtäkt. En man greps och anhölls under helgen.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons