Annons
Fastighetsbolaget ser stor potential i fastighetens läge. Källa: Diös

Diös gör strategiskt förvärv – tar över fastighet på 12 500 kvadrat

NÄRINGSLIV Fastighetsbolaget Diös köper en fastighet på 12 500 kvadratmeter från Nyhléns Hugosons. Tillträde sker den 1 oktober.

Annons

Fastigheten ligger i Hedensbyns företagspark och har DAGAB och Kyl & frysexpressen som största hyresgäster. Det här är ett strategiskt förvärv av Diös, som ser närhet till både centrum och Bergsbyns industriområde där Northvolt håller på att etablera sig.

Fastighetsbolaget ser också Skellefteå som en av de främsta tillväxtzonerna i Sverige under kommande år, och förutspår en starkt framväxande industriell tjänstesektor.

– Denna fastighet ligger i absolut bästa läge kopplat till Northvolt och allt pekar på att investeringstakten i området håller i sig, säger Diös transaktionschef Annie Franzon.

Annons

I ett pressmeddelande berättar hon att förvärvet ger dem ännu bättre förutsättningar till stadsutvecklingsarbete. Affären är också strategisk för säljaren Nyhléns Hugosons, då den möjliggör fortsatta investeringar i Skellefteå och fokus på kärnverksamheten.

– Vi är säkra på att Diös kommer att kunna ta över och utveckla fastigheten på ett bra och långsiktigt sätt för både befintliga och nya hyresgäster, säger vd Magnus Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons