Annons

A-traktorförare bötfällda i helgen – det här gäller kring LGF-skyltning

NYHETER Flera förare bötfälldes av polisen på lördagskvällen.

Annons

Sent på lördagskvällen delade polisen ut en ordningsbot i Boliden och fyra i Norsjö. Enligt polisens kommunikatör Elisabeth Glaas ska personen i Boliden ha felparkerat sin bil på en cykelbana. I Norsjö bötfälldes två personer som inte hade bilbälte på sig.

Här fick även två a-traktorförare varsin böteslapp, för brister kring sina LGF-skyltar.

Annons

Skylten markerar ”långsamtgående fordon” och ska vara typgodkänd. Den placeras baktill, utanpå fordonet, med en av triangelns spetsar uppåt. Lägsta höjdplacering är 0,6 meter och högsta 1,8 meter, mätt mellan marken och LGF-skyltens nedre del.

På Transportstyrelsens hemsida finns mer information om reglerna för a-traktorer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons