Annons
Sponsrad artikel
Sandra Hägg, David Hallberg och Fredrik Wikström inspekterar lokalerna som ska stå klara i juni.

Stort intresse för nya lokaler på Solbacken: ”Skellefteå är i en expansiv fas”

ANNONS I takt med att Skellefteå växer lockas nya aktörer till stan. En av dem är Mainstay Fastigheter som just nu bygger 24 verksamhetslokaler på Solbacken. “Skellefteå är i en expansiv fas”, säger delägaren Jascha Buckholt.

Mainstay Fastigheter har de senaste sju åren genomfört fler än tio projekt likt det som just nu håller på att färdigställas i Skellefteå. De allra flesta är i södra delarna av Sverige, men för två år sedan började de även snegla mot norra Västerbotten.

– Det händer mycket i Skellefteå med flera välkända etableringar. Vi vet att den typen av stora projekt drar till sig en ökad aktivitet även bland små- och medelstora företag – och då behövs det bra verksamhetslokaler, berättar delägaren Jascha Buckholt.

Perfekt kombination

För att de skulle dra igång sitt projekt behövde de dock hitta en riktigt bra tomt, vilket de gjorde på Solbacken i början av förra året.

Platsen innebär en perfekt kombination mellan industri och handel.

– Platsen innebär en perfekt kombination mellan industri och handel, och dessutom med skyltläge nära E4. Hit kan både företags- och privatkunder lätt ta sig, säger han.

Jascha Buckholt, till höger, ser positivt på Skellefteås utveckling.

En av de mer unika sakerna med dessa lokaler är att de upplåts i bostadsrättsform. Det gör att företagen kan att äga sina lokaler och betala låga avgift till sig själva, istället för hög hyra till en extern fastighetsvärd.

– Vår absolut största fördel är att företagen i princip alltid sänker sina lokalkostnader, även med lån och räntor inkluderade. Utöver detta finns dessutom en god chans att lokalerna ökar i värde med tiden, säger Jascha.

Bra grannar

Att fastigheten drivs som en bostadsrättsförening gör även att många fasta kostnader kan delas, och att alla måste följa vissa regler.

– Det gör att alla runt omkring dig kommer att hålla snyggt och följa föreningens stadgar, och att alla har en vinning i att det går bra även för grannarna. På andra orter har vi sett stora fördelar där verksamheterna dragit kunder till varandra och tillsammans vuxit sig starkare, säger Jascha.

På andra orter har vi sett stora fördelar där verksamheterna dragit kunder till varandra och tillsammans vuxit sig starkare.

En av dem som ska flytta in i fastigheten i sommar är David Hallberg som driver ProLed.

– Just det där med att jag själv får köpa lokalen och äga den som en bostadsrätt är tilltalande. Förutom att jag får bestämma själv vad jag gör i den, och att hyran blir låg, så ser jag det som en bra investering. Det är ju inte mycket som talar för att priserna i Skellefteå ska gå ner, säger han.

David Hallberg som driver ProLed kommer att flytta till den nya fastigheten: “Just det där med att jag själv får köpa lokalen och äga den som en bostadsrätt är tilltalande, säger han.

David hade först bara tänkt köpa ett fack, men i och med att bilinredningsleverantören Work Systems ville göra en satsning i Skellefteå blev det till slut tre.

– Då får jag plats med butik och stora ytor för montering på nedre plan, samt kontor, omklädningsrum och personalutrymmen på övervåningen, säger David som flyttar in i sina nya lokaler denna sommar.

Pris från 1 345 000 kronor

De som fått uppdraget att förmedla lokalerna i företagsparken är mäklaren Fredrik Wikström och Sandra Hägg på Kommersiella fastigheter i Skellefteå. Förutom de fördelar som Jascha och David nämnt lyfter de fram de gemensamhetsutrymmen som finns på våning två med kök, dusch och omklädningsrum.

– Oberoende vilken typ av verksamhet du vill bedriva så är allt redan brandklassad, handikappanpassat och redo för det. Det kan vara allt från en butik till en byggfirma, säger Fredrik.

Det kan vara allt från en butik till en byggfirma.

Bygget planeras att vara klart under juni månad. Intresset har varit stort, men än är 8 av 24 lokaler tillgängliga. Möjlighet att köpa två bredvid varandra, eller med genomfart, finns. Priset är från 1 345 000 kr.

– Vi samtalar med en rad intressenter, men möjligheten att hoppa på finns ännu för den som är sugen, säger Sandra.

Äg din egen verksamhetslokal

  • Nya moderna verksamhetslokaler
  • Flexibel planlösning
  • Bra och strategiskt läge med goda kommunikationsmöjligheter
  • Gemensamhet med andra företag inom andra branscher
  • Skyltläge vid E4

Är du nyfiken på pris och vilka lokaler som är lediga?

Kontakta Sandra eller Fredrik:

Sandra Hägg, Affärsstöd
070-296 93 15, sandra.hagg@ffkf.se

Fredrik Wikström, Reg. Fastighetsmäklare
070-317 27 42, fredrik.wikstrom@ffkf.se

Läs mer på www.mainstay.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Mainstay Fastigheter.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons