Annons
Pernilla Båtsta, ordförande i fackklubben på Ica Kvantum, och handlaren Peter Jonsson.

Skelleftebutiken vinnare av stora priset Handelns bästa arbetsplats: ”Vi har gjort det här tillsammans”

NYHETER Ica Kvantum i Skellefteå har vunnit det prestigefyllda priset "Handelns bästa arbetsplats", som Handels delar ut årligen.

Annons

Handels är Sveriges tredje största LO-förbund. Mellan alla tusentals medlemmar som kan nominera sin arbetsplats till det eftertraktade priset blir konkurrensen minst sagt hård. På onsdagen står det klart att Ica Kvantum i Skellefteå ändå lyckas utmärka sig.

– Det känns fantastiskt, säger Pernilla Båtsta, ordförande i fackklubben på Kvantum.

– I vår affärsidé säger vi att vi ska ha stolta medarbetare och det här är ett stort bevis på det. Det här är riktigt stort, berättar en glad Peter Jonsson, handlare på Kvantum.

Priset ”Handelns bästa arbetsplats” delas ut för att uppmärksamma fina exempel på gott samarbete mellan fack och arbetsgivare. När Handels utser en vinnare tittar de bland annat på hur dessa löser arbetsmiljöproblem på arbetsplatsen tillsammans.

Annons

– Det finns nog ingen arbetsplats som är helt perfekt. Vi har också konflikter, men vi samarbetar mot samma mål och då blir allting mycket lättare att lösa, säger Pernilla.

Motarbetar inte varandra

Pernilla berättar att det finns bra sammanhållning på arbetsplatsen och förtroende för varandra. De försöker alltid ha en öppen dialog i organisationen. Hon berättar att Handels även har reagerat positivt på sättet som butiken hanterat coronapandemin.

– De tycker att vi har vidtagit bra åtgärder för att minska smittspridningen. De tycker också att vi skötte strejkvarslet väldigt bra, för där hade vi också ett fint samarbete.

Det går att samarbeta. ”Det är vi alla som har gjort det här tillsammans”, berättar Pernilla.

Pernilla vill passa på att förmedla det till andra, att fack och arbetsgivare inte behöver motarbeta varandra. Hon tycker tvärtom, att välvillighet gynnar alla på arbetsplatsen.

– Jag är jättestolt över priset! Över medlemmarna i fackklubben och även ledningen, det är ändå vi alla som har gjort det här tillsammans, berättar Pernilla Båtsta glatt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons