Annons

Restriktionslättnader: Nu kommer biografen öppna dörrarna för fler – ”Det här har man väntat på”

NÖJE Snart kommer större sällskap att välkomnas på Biostaden Aveny på torget i Skellefteå. De ska dessutom utöka öppettiderna.

Annons

Den 1 juni träder restriktionslättnader i kraft, som innebär att fler personer kommer att få börja samlas. Från och med samma datum höjs taket för antal tillåtna besökare på alla Svenska Bios biografer i Sverige – och hit räknas Biostaden Aveny i Skellefteå.

– Det är fantastiskt kul! Det här har man väntat på, säger chefen Ingela Bengtsson.

De återgår till maxgränsen på 50 personer per salong, istället för max 8, och utökar samtidigt öppettiderna. Nu kommer de att hålla öppet alla dagar förutom måndag.

– I alla fall inte inledningsvis, måndag är ingen bra bio-dag, men om jättemånga börjar komma så tänker vi ha öppet måndagar också. Vi är förberedda på det, säger Ingela.

Annons

Hon är väldigt glad att kunna öppna dörrarna för fler. Ingela tycker att Skellefteborna är mycket duktiga biobesökare i vanliga fall, och tror att det finns ett uppdämt behov.

– Nu när det höjs till 50 börjar filmbolagen också släppa lite premiärer, berättar hon.

Till exempel ska ”Godzilla vs. Kong”, ”Cruella”, ”Tom & Jerry” och ”A Quiet Place: Part II” visas inom kort. Detta ska såklart ske ansvarsfullt, förklarar hon. Biografen lättar inte på någon av hygien- och avståndsrutinerna som implementeras under året som gått.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons