Annons
Angelica Lindberg, Melissa Kerttula och Julia Lundmark. Foto: Privat

De anordnar välgörenhetskonsert med unga musiker – till förmån för Kvinnojouren: ”Känns bra i själen”

MUSIK De vill ge unga musiker en chans att skina på scenen och samtidigt stötta Kvinnojouren – och anordnar därför en direktsänd digital konsert från Burträskarnas hus: "Känns riktigt spännande"

Annons

Initiativet signeras Angelica Lindberg, Melissa Kerttula och Julia Lundmark, som alla känt en växande längtan till scenen. Det känns som evigheter sedan det senaste framträdandet, berättar Angelica, och nu arrangerar trion därför en digital konsert.

Här vänder de sig specifikt till unga artister i länet, 15-25 år gamla. Angelica, Melissa och Julia är själva unga artister och vill ge dem en efterlängtad chans att uttrycka sig.

– Vi vill ge dem en plats. Man har inte kunnat ha konserter på ett tag och det känns som att vi hamnat lite i bakgrunden, så det är viktigt att ta plats, berättar Angelica.

Annons

De har fått hjälp av Markus Nyström vid Northevent och beviljats TRIO-stöd; ett stimulansbidrag som Region Västerbotten ger för att främja unga kulturutövares kontakt i länet. Samtidigt bistår Burträskarnas hus genom att upplåta sina lokaler.

Vill stötta utsatta kvinnor

Välgörenhetskonserten ”Vårtid” arrangeras till förmån för Kvinnojouren i Skellefteå.

– Vi kände också att vi vill stötta dem. Fler kvinnor har blivit utsatta under pandemin och vi vill göra det vi kan för att hjälpa till. Det känns bra i själen, berättar Angelica.

Annons

På söndag den 16 maj, med start klockan 19.00, kommer åtta unga artister att inta scenen; ackompanjerade av ett band med fyra personer. Det blir låtar av kvinnliga artister som tolkas. Konserten kommer gå att följa via Northevents facebooksida.

Under fredagen och lördagen är det repning och annan förberedelse som gäller.

– Det känns riktigt spännande. Det blir så kul att få sjunga på scenen igen, inte minst när man kan göra det för en bra sak, säger Angelica, som hoppas på en god respons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons