Annons
Ronny Lestander, vaccinsamordnare vid Region Västerbotten. Foto: Pixabay / Jan Alfredsson

Lediga vaccinationstider behöver fyllas: ”Vi vill inte kassera doser”

NYHETER Det finns lediga tider för vaccination mot covid-19. Du som tillhör en prioriterad åldersgrupp uppmanas därför boka tid.

Annons

Region Västerbotten meddelar att det finns lediga tider under de närmaste dagarna, på båda de centrala vaccinationsmottagningarna i Skellefteå och Umeå samt på vissa hälsocentraler. Vaccinsamordnare Ronny Lestander säger att dessa behöver fyllas.

– Vi vill använda allt vaccin vi får till länet och inte behöva kassera doser. Vi vill givetvis att de som är prioriterade för vaccination just nu, det vill säga personer födda 1956 och tidigare, ska vaccineras innan vi öppnar möjligheten att boka för nästa grupp.

Annons

Du som tillhör en prioriterad åldersgrupp uppmanas boka en tid genom logga in på 1177.se, där bokningsinformationen uppges ha förtydligats. Det går även att ringa till valfri hälsocentral. Tider på centrala vaccinationsmottagningar bokas på samma sätt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons