Annons
Pressbild: Harrys

Harrys etableringsansvarige om kedjans intresse för Skellefteå: ”Kollat med två-tre lägen i stan”

NÄRINGSLIV Restaurangkedjan Harrys har länge intresserat sig för Skellefteå, men är intresset lika starkt efter onsdagens nyhet?

Annons

I går basunerades nyheten ut i riksmedia, om att Harrys blivit uppköpta av O’Learys. Affären gäller närmare bestämt 94 procent av aktierna. Den genomförs under andra kvartalet 2021, med ambitionen att skapa Europas största ”eatertainment”-koncern.

– Det är O’Learys ägare som har köpt oss. Nu kommer de att ha en portfölj med både Harrys och O’Learys i, förtydligar Harrys etableringsansvarige Fredrik Borén i dag.

Det här betyder alltså inte att Harrys ”blir” O’Learys, utan varumärkena står för sig. Affären möjliggör dock många gynnsamma synergier. Det kan till exempel handla om gemensamma upphandlingar och inköp, marknadsinsikter och fler stordriftsfördelar.

– Det är superkul att få en superstak organisation i ryggen, berättar Fredrik Borén.

Annons

Söker rätt franchisetagare

Är då Skellefteå fortfarande lika intressant för en Harrys-etablering? Ja, Fredrik Borén berättar att kedjan har en konsult uppe i Norrland, som jobbar med frågan just nu.

– Jag vet att han varit i kontakt med två personer och kollat med två-tre lägen i stan.

De söker en person som vill bli krögare och franchisetagare i Skellefteå – och det ska vara rätt person. Erfarenheten säger att det inte lönar sig att skynda fram med fel.

– Vi måste börja i rätt ände. Vi har gjort misstag förut och det har sparkat oss där bak. Vi tackar hellre nej till lokaler om krögaren inte känns helt rätt, säger Fredrik Borén.

Annons

Vad söker ni i en krögare och franchisetagare?

– Det är viktigt att man har erfarenhet inom krogbranschen. Vi fokuserar mycket på mat och upplevelser, då är det viktigt att man kommer från branschen, säger han.

Kan du säga vilka lägen som ni har tittat på i Skellefteå?

– Nej, det kan bli dumt. Det är bättre att vi återkommer längre fram i processen.

Harrys är framgångsrikt etablerat i Umeå. I övrigt utgör Norrland outforskad mark, och potential. Kedjan tittar på flera andra norrländska städer förutom Skellefteå.

– Det är städer där vi absolut känner att vi kan tillföra någonting, säger Fredrik Borén.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons