Annons
Pressbild: Kommersiella Fastigheter

Efter snart 30 år: Fastighetsbolag säljs – stort bostadsbestånd med totalt 124 lägenheter byter händer

NÄRINGSLIV Joacim Fredriksson säljer sitt fastighetsbolag JNF Förvaltning. Affären omfattar 13 bostadsfastigheter med totalt 124 lägenheter, vars innehavare får en ny hyresvärd i AE Capital AB.

Annons

Företagaren Joacim Fredriksson i Innervik startade JNF Förvaltning på 90-talet, då under ett annat namn. I dag har företaget 13 bostadsfastigheter i sin omsorg, 10 i Skellefteå och 3 i Bureå, som totalt inhyser 124 lägenheter och nio andra lokaler.

– Jag har gjort mycket under mina snart 30 år. Nu känns det som att någon annan får ta över och utveckla det här ännu mer, nu när det händer stora saker i Skellefteå. Det behövs mycket boenden och det här är ett väletablerat bolag, förklarar Joacim.

Annons

Det är AE Capital, med säte i Gävle, som köper bolaget via filialen Fastighetsbolaget Kågevägen. I ett pressmeddelande berättar ägaren Adam Erlandsson att det känns bra att ta över ett etablerat fastighetsbolag, med all den utveckling som sker här.

Joacim har förtroende för att AE Capital kommer ta bolaget i rätt riktning.

– Jag tror att Adam vill ha mer fastigheter i Skellefteå och utveckla dem ytterligare. Han känns som en bra person och han har en bra organisation runtomkring sig.

Annons

Joacim tror inte att förvärvet kommer att påverka JNF Förvaltnings hyresgäster.

– Och jag hoppas att de får så bra service som jag har försökt ge dem under åren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons