Annons

BILDSPEL: Följ med in i Skellefteås nya restaurang – ”Är supernöjda”

MAT På torsdag slår Sen Street Kitchen upp portarna på torget i Skellefteå. Lokalen har omvandlats från topp till tå och gänget på restaurangen ser fram emot att komma igång: "Är superpeppade"

Annons

Med sin säregna stil vill Sen Street Kitchen återskapa autentiska dofter, smaker och känslor från gatuköken i östra Asien; ett koncept som blivit uppskattat i Stockholm, Jönköping och Umeå. Skellefterestaurangen blir den sjätte och nordligaste i kedjan.

Och det är inte mycket som är sig likt i Swedbanks gamla torglokal. Vid lunchtid på onsdagen är det febril verksamhet här, med personal från andra restauranger som hjälper till. De tar emot en leverans samtidigt som Tommy Schytt, distriktschef för norra Sverige, försöker få ordning på kassaapparaten. I morgon ska det vara fixat.

Tommy Schytt, distriktschef vid Sen Street Kitchen.

Har ni anställt alla som ni behöver i restaurangen?

– Vi har så att vi har täckning, men vi söker fortfarande köks- och kassapersonal. Folk från andra enheter hjälper till nu när det ändå är ganska lugnt, på grund av coronan.

Invändigt görs det allra sista nu. Allting är nytt, från golv till tak, och distriktschefen ger mycket beröm till alla som har jobbat med ombyggnationen och inredningen.

Annons

– De har gjort det mycket bra. Vi är supernöjda. Man ser det på ritningen och tänker att det ser bra ut, och så ser det ännu bättre ut i verkligheten, berättar Tommy glatt.

Med säkerheten i åtanke

Sen Street Kitchen har lunch- och middagsmeny. Lunchmenyn är lite smalare och gemensam för alla restauranger i kedjan. Middagsmenyn är lite lyxigare och har fler smårätter, säger Tommy och försäkrar att servering sker med säkerheten i åtanke.

Annons

– Det är max fyra personer per bord. Vi ska sätta upp skyltar och klistermärken som påminner om det. Personalen uppmanas bära munskydd och det kommer att finnas handsprit. Vi håller extra koll nu från början, i samband med öppningen, säger han.

Restaurangen öppnar på torsdagen och Tommy berättar att de är superpeppade.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons