Annons
Det är fansen som utser vinnarna. Foto: Pexels

Tre Skellefteband nominerade till eftertraktat musikpris: ”En av de viktigaste utmärkelserna”

MUSIK Tre band med rötter i Skellefteområdet har chansen att vinna i någon av kategorierna till det prestigefyllda Gaffapriset.

Annons

Gaffa är en stor musiktidning som grundades i Danmark. Den svenska redaktionen finns i Göteborg och tidningen har kommit ut här sedan 2010. Gaffapriset har delats ut sedan året därpå och kan liknas med Radiosportens Jerringspris, fast inom musik.

Så här beskrivs priset på tidningens hemsida:

”I tio år har Gaffas läsare röstat fram och hyllat artister genom Gaffapriset. Det är alltså ingen jury utan publiken, lyssnarna och fansen som har fått bestämma vinnarna, vilket har gjort vår tunga statyett till en av de viktigaste utmärkelserna en svensk artist kan få.”

Annons

Vinnarna utses alltså genom röstning, vilket är möjligt fram till den 24 februari, och bland årets nominanter återfinns hela tre band med rötter i Skellefteå kommun.

Klassiska The Wannadies har chansen att vinna Årets låt med ”Can’t Kill The Musikk”. Trallpunkbandet Lastkaj 14 kan vinna Årets album med ”Speglar och rök” och kan dessutom utses till Årets grupp. Indiepopbandet Smicker kan vinna Årets pop/rock.

Mer om priset, tidigare vinnare och hur man röstar finns att läsa här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons