Annons
Sponsrad artikel
Hanna Larsson jobbar som processoperatör på Rönnskär.

Hanna blev anställd efter sitt semestervikariat – nu söks 250 nya sommarjobbare: ”Är ett spännande jobb”

ANNONS Hanna Larsson, 21 år, har tillbringat flera somrar på Rönnskär i Skelleftehamn – där hon nu fått fast tjänst. “Det är ett spännande och intressant jobb”, säger hon.

Smältverket på Rönnskär i Skelleftehamn, som bland annat är världsledande på återvinning av elektronik, är en av Norrlands största arbetsplatser med sina cirka 900 anställda. Här framställs nödvändiga metaller för att förbättra samhället för kommande generationer.

En av dem som jobbar på Boliden Rönnskär är Hanna Larsson från Skellefteå.

– Mitt jobb är som processoperatör. Det innebär en hel del övervakande i kontrollrum, men även att rondera för att se att allt står rätt till. Rengöra saker, öppna ventiler och liknande, berättar hon.

Hanna började sin karriär på Rönnskär som semestervikarie.

– Jag hade inga förkunskaper om hur arbetet skulle utföras, men jag fick bra hjälp från dag ett. Det var skönt att jag inte förväntades kunna någonting från början, utan fick bra med tid för att se och lära, säger hon.

Hanna Larsson trivs på Rönnskär.

Även efter en längre tid är det svårt att kunna allt – men då finns alltid arbetskamrater och en kommunikationscentral att vända sig till, förklarar Hanna.

– Även om du utför en del arbete själv så är du aldrig ensam.

…och så går det inte att sticka under stolen med att det är bra betalt.

Efter första året återkom hon som sommarvikarie två år till, innan hon fick fast tjänst.

– Det är ett spännande och intressant jobb, och så går det inte att sticka under stolen med att det är bra betalt, säger hon och ler.

Olika yrken

Just Hanna fick sin första kontakt med Rönnskär i och med att hennes pappa jobbar där, men att ha en förälder på plats är inget krav – och ger ingen förtur till sommarvikariat.

– Nej, absolut inte. Det är en öppen ansökan och vi värderar alla ansökningar utifrån samma kriterier, berättar Karin Ahnqvist, HR- och hållbarhetschef på Boliden Rönnskär.

På Rönnskär finns en mängd olika yrken representerade. Vissa av dem utförs till stor del från kontrollrum där processoperatörer håller koll på att allt fungerar som det ska. Till vänster Karin Ahnqvist, HR- & hållbarhetschef.

Till årets sommar finns cirka 250 semestervikariat som behöver tillsättas inom en rad olika yrken.

– Det är en stor bredd på jobben. Vissa passar för dig som studerat biokemi, och andra är perfekt som första sommarjobb på gymnasiet. De innebär olika arbetsuppgifter, men alla är viktiga och behövs för att verksamheten ska kunna hålla igång under semesterperioderna, säger Karin.

Introduktion

Kriterierna för att ansöka om sommarjobb är i grova drag att vara över 18 år och kunna arbeta hela semesterperioden. Inom vissa yrken är körkort ett krav.

– Du som börjar jobba här kommer första dagen att mötas upp vid receptionen av din chef som sedan guidar dig till din arbetsplats och går igenom de praktiska delarna i arbetet. Vi är en stor organisation som har lång erfarenhet av att introducera nyanställda, och vi gör det ordentligt vare sig det är för någon som ska stanna tre månader eller 30 år, säger Karin.

Vi är en stor organisation som har lång erfarenhet av att introducera nyanställda.

Efter avslutat semestervikariat finns goda chanser till fortsatt jobb på Rönnskär då företaget har stora pensionsavgångar att vänta.

– Vi kommer att behöva anställa många framöver, så för alla som är nyfikna på oss är sommarvikariat en bra väg in, säger Karin och fortsätter:

– Ansökningar om sommarjobb tas emot fram till den 14 mars, men urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

250 lediga sommarjobb

Boliden Rönnskär söker 250 semestervikarier inom olika yrkeskategorier för arbete mellan 15 maj och 31 augusti. Ansökningar om sommarjobb tas emot fram till den 14 mars, men urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Läs mer och ansök på www.boliden.com/sv/karriar

För frågor, kontakta: hrronnskar@boliden.com

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Boliden Rönnskär.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons