Annons
Daniel Öholm, vd på Railcare Group AB. Foto: Patrick Degerman / David Persson

Order värd 40 miljoner årligen – företag tecknar snöröjningsavtal: ”Det är bra och viktigt”

NÄRINGSLIV Railcare har tecknat ett tvåårigt snöröjningsavtal med Trafikverket, med möjlighet till förlängning. Ordern är värd 40,2 miljoner kronor årligen. "Känns bra", säger Daniel Öholm.

Annons

Enligt Railcare gäller snöröjningskontraktet maskiner som är anpassade för effektiv och säker borttagning av snö på strategiska platser i Sverige. Antalet maskinenheter i avtalet är detsamma som tidigare avtal. Det nya började gälla den 15 november.

– Efter avsiktsförklaringen som tecknades under hösten känns det bra att vi nu har tecknat ett snöröjningskontrakt om två år samt möjlighet till tre optionsår, säger Daniel Öholm, vd på Skelleftehamnsföretaget Railcare, i ett pressmeddelande.

– Det är bra och viktigt att vi återigen kan låta våra snömaskiner fortsätta att arbeta under vinterhalvåret på strategiskt viktiga platser för Sveriges infrastruktur och det skapar även en stabil grund för bolaget under vinterhalvåret, fortsätter han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons