Annons
Baserat på pressmeddelande
Arkivbild: Jonas Nilsson

Industriområde i Skellefteå ska expandera: ”Finns ett stort intresse”

NYHETER Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att påbörja utvecklingen av Sörböle industriområde, meddelar kommunen.

Annons

– Det finns ett stort intresse för nya industriområden, både från befintliga företag som vill expandera sina verksamheter och nya etableringar så det känns bra att vi nu kan erbjuda ytterligare ett, säger näringslivschef Anja Palm i ett pressmeddelande.

För södra delen av Sörböle – som angränsar till Hammarängens industriområde – har en ny detaljplan tagits fram, i syfte att kunna erbjuda ännu mer industrimark. Enligt Skellefteå kommun förväntas den nya detaljplanen antas i början av 2021.

I ett första steg handlar det om att bygga ut infrastrukturen i området enligt planen, vilket innebär byggandet av gator och andra markförberedande åtgärder. Nu inleds upphandling av totalentreprenad för att ta fram beräknad kostnad för utvecklingen.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons