Annons
Enligt angivna koordinater ska händelsen utspela sig här. Foto: Google

Bostad avspärrad efter brand: Rökskadad person till sjukhus – polisen ska utreda händelsen

NYHETER SOS Alarm har larmats om en brand på Morö Backe.

Annons

Enligt de första uppgifterna ska en brand ha utbrutit i ett radhus på Morö Backe. SOS larmades klockan 10.54 och räddningstjänsten är på väg för att undersöka saken.

Uppdatering, 11.10:

Personen som ringde in larmet har uppgett sig se eld och lågor från grannhuset, men det ska sedan ha avtagit. Räddningstjänsten är på plats och ser vad som händer.

– Vi vet inte om det rör sig om en vanlig eldning, berättar operatören vid SOS Alarm.

Uppdatering, 11.28:

Enligt uppgift till SOS Alarm ska en person ha förts till Skellefteå lasarett i ambulans.

Hur det står till brandmässigt är ännu inte klart. Strax efter att larmet kom larmades SOS och räddningstjänsten om en annan händelse; en stor trafikolycka på E 4.

Uppdatering, 11.44:

Alexander Lilja vid räddningstjänsten bekräftar att det brann i radhuset, men att det var en liten brand. Branden har släckts och räddningstjänsten har lämnat platsen.

Uppdatering, 14.18:

Jonas Marklund, sjukvårdsledare vid ambulansen i Skellefteå, meddelar personen som fördes till sjukhus har skadats måttligt av brandröken. Hen fördes till akuten.

Uppdatering, torsdag 08.17:

Polisens kommunikatör Marie Andersson uppger att branden ska utredas. Personen som fördes till sjukhus har förhörts och på onsdagskvällen var bostaden avspärrad, i väntan på teknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har gjorts.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons