Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: White arkitekter / Pressbild

Amerikansk kvartett till Skellefteå – blir enda stoppet i norra Sverige: ”Jazz ska också få en stor plats i detta hus”

MUSIK Den jazzälskande norrlandspubliken kan se fram emot hösten 2021. Den 31 oktober spelar Yellowjackets på Sara kulturhus.

Annons

Bandet har varit den kreativa kraften inom jazzfusionfältet sedan 1981 och nominerats inte mindre än 17 gånger till en Grammy Award. Skellefteå blir det enda stoppet i norra Sverige som den amerikanska jazzkvartetten gör under sin Europaturné.

– Vi på Sara kulturhus är väldigt nöjda med att få till denna bokning. Vi vill visa att jazz också ska få en stor plats i detta hus, oavsett om det är lokala produktioner eller som denna gång en internationell akt, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Yellowjackets har vunnit två Grammys och har nästan 30 album på sin meritlista. Idag består bandet av grundaren Russel Ferrante (tangenter), veteranerna Bob Mintzer (sax), William Kennedy (trummor) och Dane Anderson (bas). Biljetter till Yellowjackets spelning på Sara kulturhus släpps 5 februari.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Sara kulturhus.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons