Annons
Sponsrad artikel
Anna Petterström, Ellen Berg och Andreas Ögren är tre av dem som jobbar på Wikans kontor i Skellefteå.

Wikan hjälper företag att växa: ”Vi vill vara en långsiktig partner i såväl med- som motgång”

ANNONS På bara fem år har Wikan Personal gått från noll till över hundra anställda. “Att vi har ett lokalt kontor ger oss en viktig konkurrensfördel”, säger Kenneth Vidmark, platschef.

Wikan Personal är ett bemannings- och rekryteringsföretag som finns på ett 15-tal orter i Sverige. I Skellefteå har de funnits sedan 2015 då Kenneth och Tomas Vidmark blev delägare och startade koncernens nordligaste kontor.

– När vi fick frågan om vi kunde tänka oss att öppna ett kontor här i Skellefteå var svaret ganska enkelt. Tomas var redan i branschen sedan tidigare och för mig passade det bra med en ny utmaning, så vi bestämde oss för att satsa, berättar Kenneth när vi träffas i företagets nya lokaler i Norran-huset intill E4:an.

Trots att Wikan finns på många platser i Sverige är den lokala förankringen på varje ort oerhört viktig.

På ett år genomför vi över 1000 intervjuer med personer som är intresserade av jobb i Skellefteå.

– Det finns många rekryterings- och bemanningsföretag, men det är få som faktiskt har ett kontor i Skellefteå, och ännu färre som har lika stort kontaktnät som oss, säger Kenneth som får medhåll av kollegan Andreas Ögren.

– På ett år genomför vi över 1000 intervjuer med personer som är intresserade av jobb i Skellefteå. Det gör att vi snabbt kan hitta rätt kandidater, säger han.

Rätt person till rätt plats

Att ta hjälp av en extern aktör vid behov av personal har många fördelar.

– Om ditt företag får in en stor order har du med stor sannolikhet fullt upp med att leverera den, och istället för att själv genomföra en hel rekryteringsprocess är det bättre att vända sig till oss så kan vi hjälpa till med en effektiv bemanningslösning, säger Wilma Nyman, konsultchef.

Det här är gänget som möter dig på Wikans kontor i Skellefteå. Foto: Jonas Westling

Oavsett om det handlar om inhyrning av personal eller rekrytering kan Wikan hjälpa till.

– Det gäller att hitta rätt person till rätt plats, och rätt lösning för företaget, säger Ellen Berg, rekryteringskonsult.

Många företagsledare oroar sig för den långsiktiga kompetensförsörjningen och ser den till och med som ett potentiellt hinder för fortsatt tillväxt.

Vi kan hjälpa våra kunder att skapa tillväxt även under rådande kompetensbrist.

– Vi vill vara en långsiktig partner i såväl med- som motgång, och vi kan hjälpa våra kunder att skapa tillväxt även under rådande kompetensbrist, säger Kenneth Vidmark.

Brett nätverk

Idag har Wikan Personal i Skellefteå sju medarbetare internt.

– Vår styrka är vår kompetens, där vi alla är nischade inom olika branscher och yrkeskategorier, och vårt breda nätverk. Vi är en könsblandad rekryteringsgrupp med bra åldersspridning, olika uttryckssätt och erfarenheter. Det gör oss till ett starkt team, säger Anna Petterström, rekryteringskonsult.

Vi är en könsblandad rekryteringsgrupp med bra åldersspridning.

Ungefär 50 procent av Wikans personal jobbar inom industrin, och den andra halvan är olika typer av tjänstemän.

– Den som söker jobb, eller bara är nyfiken på vad som finns på marknaden, får gärna höra av sig. Det är inte alls omöjligt att vi har ett jobb till just dig, säger Kenneth avslutande.

Wikan – Vi kan Skellefteå

Wikan Personal är ett expansivt personalföretag med flexibla och effektiva bemannings- och rekryteringslösningar samt HR-tjänster för ditt företag. Verksamheten bygger på den lokala närvaron för att tillgodose bra service för Wikans kunder och anställda.

Telefon: 0910-77 09 80
Adress: Kanalgatan 59
Hemsida: skelleftea.wikan.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Wikan Personal.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons