Annons
Foto: Arkivbild

Natten mot juldagen: A-traktorförare bötfälld för onödig och störande körning i Skellefteå

NYHETER Polisen har utfärdat ordningsbot till A-traktorförare och avvisat bilar från parkering i centrum under natten.

Annons

Natten mellan julafton och juldagen har varit en natt med normal arbetsbelastning för polisen i länet, enligt poliskommunikatör Åsa Mjörndal.

På Anderstorp i Skellefteå blev en A-traktorförare bötfälld vid 00.17-tiden  för ”onödig och störande körning vid bostadsbebyggelse”.

Drygt en timme senare, vid 01.28, observerade en polispatrull att det var väldigt hög ljudnivå på en parkering i centrum där motorburen ungdom samlats. Samtliga bilar där avvisades från platsen.

– Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, skriver Åsa Mjörndal.

Annons

Tidigare på julaftonskvällen passade polisen på att göra en efterlysning där de bad allmänheten att hålla utkik efter en äldre man.

– Han ska enligt uppgift ha en kraftig kroppsbyggnad, vitt skägg, röd rock, röd luva och har eventuellt en säck med sig, skrev polisens Casey Causevic som även önskade god jul:

– Vid iakttagelser av mannen, önska honom God Jul, precis som Polisen i Region Nord gör till er. Vi uppmanar även alla som beger sig ut på vägarna att köra försiktigt och hålla hastigheten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons