Annons
Simon Åkesson är numera kortklippt. Foto: Privat

Skelleftebons Trump-dubbningar gör succé på nätet: ”Kul och fascinerande hur fort det kan gå”

NÖJE De senaste dagarna har Simon Åkessons humoristiska Trump-dubbingar fått stor spridning i och utanför Västerbotten.

Annons

36-årige Simon Åkesson började lägga ut videoklipp med Donald Trump i sociala medier efter det amerikanska presidentvalet. Han klipper ut sekvenser från Trumps tal och gör egna, humoristiska voice-overs på Skelleftemål – till mycket god respons.

Än så länge har det blivit ett dussin klipp. Många tusentals delningar, kommentarer och interaktioner av personer både i och utanför Skellefteå och Västerbotten.

– Det är kul och fascinerande hur fort det kan gå. I normala fall jobbar jag med musik och gör mer seriösa grejer, men det får inte alls samma respons, skrattar Simon.

Han har gjort andra klipp förut. Han har bland annat tonsatt Jönssonligan med pianokomp, vilket har uppmärksammats i Go’kväll med Peter Haber som gäst.

– Så jag har haft idén sedan tidigare. Att det blev Trump nu är såklart för att han har varit på tapeten, i och med valet. Det kom sig ganska naturligt, förklarar Simon.

Annons

”Det är ganska flexibelt”

Simon väljer ut sekvenser från Trumps tal på måfå. Han säkerställer bara att de inte överlappar med något av hans tidigare klipp. Simon stänger av originalljudet, tittar på Trumps munrörelser och hittar på en egen variant. Han gör allting på telefonen.

– Det är en väldigt enkel process. Jag försöker hålla en liten röd tråd genom klippet. Det är lite svårt ibland, men jag försöker i alla fall ha sammanhängande meningar.

– Det är många alternativ man har, konsonanter ser ganska lika ut i munrörelserna. Det är ganska flexibelt. Jag har gjort de flesta klippen från samma tal, säger Simon.

Annons

Simon är både med i Skelleftebandet Moon Safari och internationella a capella-gruppen Accent. Den senaste tiden har många spelningar ställts in av naturliga skäl.

– Det är trist, men då får man göra Trump-klipp istället i brist på annat, säger Simon.

Här är en av Simon Åkessons humoristiska tappningar:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons