Annons
Baserat på pressmeddelande
Socialminister Lena Hallengren. Pressbild: Regeringen

Regeringen skjuter till pengar: 13,8 miljoner till krisstöd för vård- och omsorgspersonal i regionen

NYHETER Region Västerbotten får 13,8 miljoner kronor till krisstöd, samtalsstöd eller trauma­stöd för personal inom vård- och omsorg, skriver Socialdepartementet i ett pressmeddelande.

Annons

Utbrottet av covid-19 har inneburit utmaningar och en hög arbets­belast­ning för personal inom välfärden. Enligt pressmeddelandet anser regeringen att det är av stor vikt att de erbjuds insatser för att bearbeta sina upplevelser av pandemin.

Totalt betalas 500 miljoner kronor ut till landets kommuner och regioner för krisstöd, samtalsstöd eller trauma­stöd för de professioner som i sitt arbete påverkas negativt av pandemin. För Region Västerbotten innebär det ett tillskott på 13 897 289 kronor.

Satsningen är ett led i regeringens arbete med att skydda människors liv och hälsa, samt säkra hälso- och sjukvårdens kapacitet i samband med spridningen av covid-19.

Annons

Satsningen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Medlen ska utbetalas under december månad 2020.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Socialdepartementet
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons