Annons
Mannen stoppades efter ett förföljande på E 12. Foto: Arkivbild

Polisjakt på E 12 – misstänkt man försökte ramma polisbil i Lycksele

NYHETER En ung man misstänks för en rad grova brott i natt.

Annons

Polisen försökte kontrollera en personbil i Lycksele vid halv ett-tiden, natten till tisdag. Enligt Elisabeth Glaas, kommunikatör vid regionledningscentralen, försökte föraren då köra in i polisbilens förardörr. När han sedan körde vidare tog polisen upp jakten.

Polisen fick stopp på föraren, en man i 20-årsåldern, efter ett förföljande på E 12 i riktning mot Storuman. Det visade sig att han saknade körkort och mannen greps.

Han misstänks nu för försök till grovt våld mot tjänsteman, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, framkallande av fara för annan samt att inte ha stannat på polismans tecken. Efter förhör ska åklagare ta ett beslut om mannen ska anhållas.

Elisabeth Glaas noterar att ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons