Annons

Polisen om mopedisters beteende vid olycksplats: ”Respektlöst”

NYHETER Flera älgolyckor inträffade på onsdagskvällen. Polisen är kritisk till hur två mopedister uppförde sig vid en olycksplats.

Annons

Vid klockan 18.40 nåddes polisen av uppgifter om att två fordon kolliderat med varsin älg på E 4 vid Solbacken. Ingen person ska ha skadats fysiskt, men en älg befarades befinna sig på fel sida av viltstängslet. Trafikanter uppmanades därför köra försiktigt.

Ändå ska två mopedister ha kört förbi olycksplatsen på bakhjulen medan fordonen bärgades, vilket fick patrullen på plats att reagera. De beskrev det som ”respektlöst”.

– Med tanke på att det här är en olycksplats där chockade människor som råkat ut för en olycka befinner sig och det är en väg med hög hastighetsbegränsning, uppgav de.

Älgen ska fortfarande ha befunnit sig på fel sida av viltstängslet när det hände. Den ska senare ha kommit över på rätt sida, enligt polisens kommunikatör Åsa Mjörndal.

Annons

Senare vid 22-tiden larmades polisen om en annan älgolycka, denna gång på E 4 vid Innervik. Föraren ska ha klarat sig utan skador, men älgen skadades och fick avlivas.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons