Annons
Josefine Lindholm. Foto: Privat

Josefine i Skellefteå kan bli Årets Frisör – avgörandet direktsänds: ”En super-prestigefylld tävling”

NYHETER Skelleftebon Josefine Lindholm kan bli Årets Frisör inom kategorin "årets avantgarde". Den 14 november ställs hon mot de andra nominerade i en direktsänd tävling i Stockholm.

Annons

Josefine Lindholm har nyss fyllt 26 år och jobbar på Salong Torsten i centrum. Hon är en av fyra frisörer i Sverige som har chansen att vinna det prestigefyllda priset i avantgarde-kategorin. Josefine fick veta att hon är nominerad i slutet av september.

– Det känns jätteroligt! Jag är också tacksam, det är en super-prestigefylld tävling.

Ett av Josefine Lindholms bidrag i Årets Frisör-tävlingen. Foto: Lisalove Bäckman

Det handlar om mycket mer än klippning; de tävlande ska skapa ett helt koncept. Josefines bidrag har temat ”ocean plastic is not fantastic”. Hon har skapat verken tillsammans med fotografen Lisalove Bäckman och andra lokala förmågor.

– Det krävs ett bra samarbete. Lisalove är så himla duktig, professionell och kreativ. Utan henne, modellerna och makeup-artisten Hanna Jäder hade det här inte gått.

– Och vi valde det temat för vi vill höja medvetenheten om hur dåligt haven mår.

Annons

Hur var det att jobba med det här för dig Liselove?

– Jag gjorde kostym, foto och redigering och det blev ganska många timmar. Det är alltid kul med sådana här samarbeten, särskilt när det går att göra lokalt, säger hon.

”Jag är så nervös”

De andra tävlingskategorierna är årets nykomling, årets dam, årets herr, årets team, årets barberare och årets frisörföretag. Den 14 november ska Josefine möta de andra nominerade på Årets Frisör-galan i Stockholm – i en direktsänd tävling mot varandra.

– Jag är så nervös, men jag tänker att man håller sig ödmjuk och gör sitt bästa. Galan är ett stort happening, men på grund av coronan kommer mycket att vara livesänt.

Ett av Josefine Lindholms bidrag i Årets Frisör-tävlingen. Foto: Lisalove Bäckman

I det sista momentet ska de tävlande försöka återskapa ett av sina verk framför en jury. Alla bilder på Josefines bidrag och de andra nominerades går att se här.

– Jag ska åka dit och göra det jag kan. Det är kul att bara åka dit, säger Josefine.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons