Annons
Baserat på pressmeddelande
Ole Kristian Jødahl, vd och koncernchef för Alimak Group. Foto: Pressbild

Alimak omorganiserar – cirka 120 anställda kommer att tvingas gå

NÄRINGSLIV Alimak Group kommer att omstrukturera och omorganisera, med uppskattade årliga besparingar på cirka 60 miljoner kronor. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Annons

Efter en verksamhetsgenomgång som initierats av vd Ole Kristian Jødahl har Alimak Group beslutat att lansera ett trestegsprogram, som ska presenteras i detalj imorgon.

En del av programmet är en omorganisering av koncernens verksamhet, till fyra kundcentrerade divisioner: Construction, Industrial, BMU och Wind. Divisionerna kommer ansvara för hela kundresan – produktlösningar, reservdelar och service.

Det nuvarande affärsområdet After Sales kommer integreras i divisionerna. Den nya organisationen, och påföljande rapporteringsstruktur, ska träda i kraft vid årsskiftet.

Annons

Minskar personalstyrkan

Omorganisationen och omstruktureringen kommer att resultera i en nettominskning av cirka 120 anställda (80 inom produktion, 40 inom försäljning och administration). Minskningen förväntas generera årliga besparingar om cirka 60 miljoner kronor.

Dessa åtgärder förväntas leda till jämförelsestörande kostnader om cirka 60 miljoner kronor, varav 35 miljoner tas i kvartal tre och resterade 25 miljoner i kvartal fyra 2020.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Alimak Group
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons