Annons
Foto: Arkivbild

Två personer avvisade från mack – annan man misstänks för stölder

NYHETER På torsdagen har polisen både uppmärksammat ett misstänkt brott mot knivlagen och misstänkta stölder i Skellefteå.

Annons

Vid nio-tiden på förmiddagen kontrollerade polisen två personer som uppehöll sig vid en bensinstation. Båda avvisades sedan från platsen. Polisens kommunikatör Marie Andersson meddelar att den ene, en man, nu misstänks för brott mot knivlagen.

Senare vid halv elva-tiden larmades polisen om en misstänkt stöld ur en bil i centrum. En kort stund senare kunde en man gripas. Han misstänks både för cykelstölder och stölden ur fordonet. Efter förhör ska en åklagare besluta om mannen ska anhållas.

Fakta: Knivlagen

Ett utdrag ur första paragrafen i lagen om förbud gällande knivar och andra farliga föremål:

”Knivar, andra stick- och skärvapen och andra föremål som är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa får inte innehas på allmän plats, inom skolområde där grundskole- eller gymnasieundervisning bedrivs, eller i fordon på allmän plats.”

”Förbudet i första stycket gäller inte, om föremålet enligt särskilda föreskrifter ingår i utrustning för viss tjänst eller visst uppdrag eller om innehavet annars med hänsyn till föremålets art, innehavarens behov och övriga omständigheter är att anse som befogat.”

Källa: Riksdagen.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons